Brugeranmeldelser

“Jeg ville være død uden mit netværk”

Asger Brandstrup er 65 år, og har været misbruger i over 30 år, og så bl.a. sin lillebror dø af stoffer. Han er ikke i tvivl om, at han også ville have været død i dag, hvis ikke han havde fundet et sted, hvor han kunne mødes, og skabe sig sunde bekendtskaber udenfor misbrugs-miljøet. Fristelsen som nyclean for at falde i igen var enormt stor. Jeg kendte jo kun andre misbrugere, så steder som det her i Randers reddede mig. Her finder man en ny omgangskreds, der lærer en at tænke og leve anderledes. Nu har jeg været clean i 12 ½ år.

Asger Brandstrup

Pensionist

“Starten på et nyt liv”

Cafe Rusfri har været redningen og starten på mit nye liv som stoffri. Her har jeg mødt mennesker, der har de samme problemer i hverdagen som jeg selv har. Uanset alder har alle nogle erfaringer at give videre. Jeg har fået et godt netværk af sunde mennesker, og får mange gode oplevelser med cafeen. Vi tager på ture og deltager i sportsaktiviteter.

Morten Bak Sørensen

Smed

“Vi har en masse til fælles”

Jeg synes, at cafeen er et godt sted at møde nogen, som man har en hel masse til fælles med, og som er indstillet på at misbruget er fortid. Her knytter vi venskaber som lever videre også udenfor cafeen, og det er vigtigt for det kan være svært at få sunde relationer, hvis man enten har siddet alene hjemme, eller kun er kommet i misbrugsmiljøet. Hvis der er nogen der får et tilbagefald er vi også gode til at samle hinanden op.

Charlotte Lundbøll

Studerende

“Jeg har fået en ny omgangskreds”

Jeg er 25 år, og begyndte at ryge hash da jeg var 13 år. Jeg har været langt nede i et hul, men efter mange nødråb fra mine forældre, tog jeg mig sammen en dag, og tog på ferie i Sverige sammen med min far. Siden den gang har jeg ikke røget hash. Da jeg kom hjem fra turen, begyndte jeg at komme i cafeen i håb om, at finde en ny omgangskreds, og jeg har fået flere nye venner.

 

Mikkel Lejel (2018)

Chauffør